شباهت ها و تفاوت های UX و SEO
برای آماده سازی یک وب سایت خوب و کاربرپسند باید حداقل یک طراحUX (تجربه کاربری)، طراح UI، متخصص تولید محتوا، کارشناس سئو و برنامه نویس وجود داشته باشد. در این مقاله می خواهیم به بررسی دو موضوع مهم در زمینه بازاریابی اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ یعنی SEO و UX بپردازیم.
طراحان UX باعث ماندن مخاطب درسایت شما می شوند درحالی که متخصصین سئو تلاش می کنند تا با بررسی فاکتورهای سئو و تحلیل سایت، بفهمند که چه عواملی باعث خروج کاربران از سایت شما میشود. بیشتر افراد فکر می کنند که دو مبحث UX و SEO دو مبحث کاملا متفاوت هستند و ارتباطی به یکدیگر ندارند، در حالی که این دو مبحث دارای شباهتی هایی نیز می باشند.
به عنوان مثال سئو باعث می شود که مخاطبان و کاربران راحت تر شما و برند شما را بشناسند، اما بعد از پیدا کردن سایت شما، آنها انتظار دارند که با یک سایت خوب و جذاب روبرو شوند و از سایت شما تاثیر بگیرند. پس می توان گفت که هر دو موضوع UX و SEOبرای ماندگاری سایت و برند شما در ذهن مخاطب لازم است و تشخیص اینکه کدام یک از این دو مورد از اهمیت ویژه ای برخوردار است، دشوار است.
جنگ و درگیری های رایج بین SEO و UX
شاید بتوان مشکل اصلی بین SEO و UX را در ساختار (structure) یک سایت و محتوای آن سایت دانست. شما برای نیازمندی های خودتان و یا مشتری یک سایت را طراحی می کنید، و باید بدانید که چه کسانی سایت شما را بازدید می کنند و چه کسانی مشتریان شما هستند. در واقع باید سایت خود را هم برای بازدیدکنندگان و کاربران و هم برای موتورهای جستجوگر پیاده سازی کنید. اما اکثر افراد فکر می کنند که ربات های جستجوگر، کند ذهن هستند و مانند انسان قادر به تشخیص سایت خوب از بد و یا محتوای خوب از محتوای بد نمی شوند. اگر چه ربات های جستجوگر توانایی های محدودی دارند و مانند انسان ها عمل نمی کنند اما جالب است بدانید که موتورهای جستجو نیز به سمت معناگرایی پیش می روند و دقت و عملکرد شان نسبت به قبل پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته، گوگل نیز این روزها در آپدیت الگوریتم های خود بسیار دقیق تر عمل می کند و به دنبال این است که نتیجه های جستجو بسیار شببه به آن چیزی باشد که کاربران بدنبال آن می گردند. اما اگر بخواهیم دقیق تر به این موضوع نگاه می کنیم، متوجه می شویم که اغلب بازدیدکنندگان و کاربران جستجوهای خود را به صورت نادرست و اشتباه انجام می دهند.
تبلیغات درون متنی/
اگر تمایل دارید برای شرکت خود اقدام به طراحی سایت ارزان کنید پیشنهاد می کنم ابتدا مقالات مربوط به تفاوت طراحی سایت فروشگاهی و طراحی سایت شرکتی را مطالعه کنید. من به شما پیشنهاد می کنم خدمات طراحی سایت پیام آوا را برای این کار نگاه کنید. شرکت پیام آوا بهترین و با کیفیت ترین خدمات طراحی سایت را در قالب طراحی سایت ارزان و مقرون به صرفه به شما ارائه می کند. پیام آوا بهترین خدمات طراحی سایت تهران را به شما عرضه می کند.
تبلیغات درون متنی
برای روشن شدن دقیق تر این موضوع اجازه بدهید که ابتدا به عملکرد و فعالیت های مربوط به بهینه سازی سایت (SEO) بپردازیم.
On-page-SEO
به عنوان مثال سایتی را در نظر بگیرید که دارای UX مناسب و ویژگی های زیبا و جذابی مثل پارالاکس، انتقال و حرکت ها با استفاده از CSS و ... است اما درنظر بگیرید که این سایت بهینه سازی نشده و موارد و قوانین سئو را رعایت نکرده به عنوان مثال (محتوای مناسبی به کار نبرده، عکس های سایت حجم بالایی دارند و سرعت لود صفحه کند است و ...)، اگر شما SEO را در نظر نگیرید، درآن صورت سایت شما رتبه ی خوبی در جستجوی گوگل نخواهد داشت و اکثر کاربران، سایت شما را نخواهند شناخت و در نتیجه بدون بازدید مخاطبان و مشتریان از سایت شما، قطعا کسب و کارتان نتیجه ی خوبی نخواهد داشت و ممکن است با شکست مواجه شوید. همینطور می توان به این مسئله برعکس نیز نگاه کرد، اگر رتبه ی خوبی در جستجوی گوگل داشته باشید اما وقتی کاربر سایت شما را بازدید می کند و گرافیک مناسب و یا UX خوبی در سایت شما نبیند و در واقع می توان گفت کاربر در سایت شما گیج می شود و نمی تواند به راحتی نیاز های خود را در سایت شما پیدا کند، و همین امر باعث می شود که در سایت شما زیاد نماند و Bounce Rate سایت شما افزایش می یابد که و افزایش Bounce Rate برای سئو سایت شما خوب نیست. یا به عنوان مثال دیگر سایت های تک صفحه ای را در نظر بگیرید. شما نمی توانید، دقیقا از لینک های داخلی در یک سایت تک صفحه ای استفاده کنید، می توانید؟ و یا اینکه نمی توانید به راحتی محتوای یک سایت تک صفحه ای را آپدیت کنید. روی هم رفته، شما به برای جذب ترافیک و مسائل سئو سایت تک صفحه ای بسیار به زحمت خواهید افتاد. البته راه ها و روش های زیادی برای افزایش رتبه ی سایت تک صفحه ای وجود دارد اما اکنون، بهتر است که به این فکر کنیم که چگونه می خواهیم از آنها استفاده کنیم که رتبه و نتیجه ی بهتری را کسب کنیم.
نکته ی دیگر برای ON-Page-SEO این است که برای کلمه های کلیدی خوب می توانید از کلمه های مترادف ومشابه برای جلوگیری از تکراراستفاده کنید، اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که گرایش مخاطبان شما به چه سمتی است و بدنبال چه کلمه های کلیدی هستند.
UX و SEO رقیب یکدیگر نیستند، آنها همراه یکدیگرند
سئو خوب یک سایت در کنار UXخوب معنا پیدا می کند. پس می توان گفت که شباهت های این دو شاخه بیشتر از تفاوت های این دو است.
بدلیل اینکه علم سئو به سرعت آپدیت می شود نمی توان از خیلی متدهای قدیمی سئو برای بهینه سازی سایت استفاده کرد. و نیازمند این است که با مطالعه در موردالگوریتم های جدید گوگل، اطلاعات مربوط به سئو را کامل و به روز کنیم.
اجازه بدهید که چندین تصور و فرضیه ی غلط درمورد UX و SEO را مورد بررسی قرار دهیم:
- اگر فکر میکنید که تصویرها همیشه باعث جذب مخاطبان سایت شما می شوند اشتباه کرده اید. سایتی را درنظر بگیرید که دارای تصاویر جذابی است اما اگر این تصاویر حجم بالایی دارند و سنگین هستند، حجم بالای تصاویر باعث می شود که سایت شما کند و در واقع زمان سرعت لود سایت شما زیاد شود و این امر باعث لطمه زدن به سئو سایت شما می شود و خیلی از مخاطبان شما، صبور نیستند و ترجیح می دهند که از سایت های دیگری استفاده کنند.
- مورد بعدی که می خواهیم به آن اشاره کنیم در مورد این فرضیه است که با انتخاب های زیاد می توان مخاطب را بیشتر جذب کرد. در صورتی که چنین نیست. کافی است که خود را به جای مخاطب قرار دهید، اگر با گزینه های زیادی از انتخاب های مختلف مواجه شوید آیا احساس رضایت مندی می کنید از آن سایت ؟ البته که نه، زیرا انتخاب های زیاد باعث دودلی و شک می شود. یک راه واضح، ساده و قابل پیش بینی برای کاربرانتان در سایت بسیار بهتر از چندین راه مختلف گنگ است. به عنوان مثال کار سایتتان به راحتی می تواند title ها را تشخیص دهد و به آسانی مکان منو، و یا مکان های مهم دیگر سایت قابل تشخیص و شناسایی باشد.
- باور غلط دیگری که وجود دارد این است که محتوای زیر fold اهمیت ندارد. (fold به خط یا پاراگرافی گفته می شود که کاربر بدون اسکرول می تواند آن را ببیند.) در حالی که محتوای بالای Fold هنوز باعث جذب بیشتر مخاطب می شود اما خیلی از مخاطبان به سمت پایین اسکرول می کنند. فرض کنید می خواهید مقاله ای بنویسید ، شما با پاراگراف مهم در سایتتان شروع می کنید و جزئییات بیشتر موضوع خود را در پایین صفحه می نویسید. پس به محتوای زیر fold هم اهمیت بدهید.
پا نوشت
طراحی سایت ، طراحی سایت اصفهان ، طراحی سایت شیراز ، طراحی سایت رشت ، طراحی سایت کرج ، طراحی سایت مشهد ، طراحی سایت یزد ، طراحی سایت کرمان